Image
Aktuelt

Deling av egenprodusert strøm i borettslag og næringsbygg


Publisert: 01/10/2023

Forskriftsendring fra 1. oktober åpner for deling av egenprodusert fornybar strøm på samme eiendom.

Fra 1. oktober 2023 vil norske strømkunder i borettslag, flermannsboliger og næringsbygg kunne dra nytte av endringer som tillater deling av egenprodusert strøm. Denne utviklingen kommer som et resultat av regjeringens forskriftsendringer, som gir nettkunder på samme eiendom muligheten til å unngå nettleie og avgifter for strøm de selv produserer, for eksempel ved hjelp av solcellepaneler.

Tradisjonelt har plusskundeordningen primært omfattet eneboliger, der en plusskunde er en nettkunde som både forbruker og produserer elektrisitet. Disse kundene betaler ikke nettleie og avgifter for det forbruket som dekkes av egenprodusert strøm.

Med de nylige forskriftsendringene fra departementet blir plusskundeordningen nå også tilrettelagt for eiendommer med flere strømabonnenter. For eksempel kan beboere i borettslag dele på felles egenprodusert strøm og dermed redusere sine strømutgifter. Det er mulig å delta i delingsordningen med anlegg på inntil 1 MW (1000 kW) installert effekt innenfor samme eiendom.

Les mer om plusskundeordningen her.

Dersom din eiendom skal delta i ordningen må dette registreres i vår kundeportal. Benytt skjema “Energideling”