Hjem » HAN Port

HAN Port

HAN står for «Home Area Network» og er en egen fysisk utgang på AMS-måleren din.

For å utnytte mulighetene ved å hente ut forbruksdata, må du selv kjøpe inn utstyr for strømstyring. Vi som netteier leverer ikke tjenester basert på data fra HAN-porten, men flere ulike tjenesteleverandører tilbyr slike løsninger. Aktuelle leverandører kan du se på hjemmesiden til Norsk elektroteknisk komité; https://www.nek.no/info-ams-han-brukere/

For at du skal kunne hente ut detaljert informasjon om strømforbruket og kunne styre strømforbruket ditt bedre, må denne HAN-porten på måleren din åpnes.

Bestill åpning av HAN-port ved å logge inn på Min Side.

Det må beregnes behandlingstid på tre dager for åpning og lukking av HAN-porten.

Våre kunder på Hvaler i forsyningsområde Fredrikstad, har dessverre ikke denne muligheten, siden disse målerne ikke har støtte for HAN-port. Vi vil starte på jobben med å bytte til nye AMS målere på Hvaler i 2023.

HAN-porten gir deg (og kun deg, vi som nettselskap har ikke tilgang til disse dataene uten at det eventuelt er inngått en avtale med deg om dette) tilgang til blant annet følgende data;

  • Strømforbruk i øyeblikket/siste time
  • Spenningsnivå
  • Overskuddskraft dersom du har eget solcelleanlegg

 

Norgesnett kan av tekniske forhold ikke garantere at datastrømmen fra HAN-porten vil være uten avbrudd. Kunden selv er ansvarlig for at det tekniske utstyr som kobles til HAN-porten, kan fungere selv med avbrudd av HAN-data. I tillegg overtar du ansvaret for at ikke uvedkommende får tilgang til ditt strømforbruk via HAN-porten, dersom måleren står i fellesrom, må du sikre skapet med lås.

Norgesnett tar ikke ansvar for kostnader som følge av avbrudd i datastrømmen fra HAN-porten. Bruk av data fra HAN-porten skjer på kundens eget ansvar.

Datablad HAN modul

Logg på Mine Sider for å bestille åpning