Hjem » Kunde » Hvordan beregnes nettleie? » Hva du kan gjøre for å spare nettleie

Hva du kan gjøre for å spare nettleie

Det er en rekke ting du kan gjøre for å tilpasse deg ny nettleie, og blant de beste tipsene er å lade elbil om natten, programmere litt om på tidsinnstillingen på varmeovner og termostater, og å bruke strømkrevende apparater av alle slag etter hverandre, og ikke samtidig. Bruk aldri vaskemaskin, tørketrommel eller andre husholdningsapparater når du ikke er til stede eller sover.

Jo mer informasjon du har om eget strømforbruk, jo lettere er det å tilpasse seg ny nettleie. Norgesnett anbefaller du aktivt bruker Min Side, tar i bruk Norgesnett-appen når den blir lansert over sommeren og at du som kunde åpner HAN-porten.

Hvis du vil ha «live» oversikt over strømbruken din og kanskje installere smartutstyr for å optimalisere strømbruken din, bør du vurdere å åpne HAN-porten på den automatiske strømmåleren din.

Våre kunder på Hvaler og deler av Kråkerøy har første generasjon AMS måler. Denne har dessverre ikke HAN port.
For kunder som vil se sanntidsforbruket sitt uten å måtte gå til innkjøp smartutstyr, kan man lese av dette på selve strømmåleren. Dette gjelder AMS målere uten og med HAN port.

Følg denne linken og få veiledning i kartlegging av ditt strømforbruk og betjening av målerne for å se sanntidsforbruket.