Muligheter med den nye måleren

En ny og moderne strømmåler åpner opp for muligheter for tilleggstjenester for deg som kunde.

Nettselskapet er ansvarlig for innsamling av målerverdier og å presentere dette på Min Side på våre web-sider hver dag slik at du har løpende oppdatert informasjon om forbruket ditt.

Måleren er utstyrt med en HAN-plugg (Home Area Network) med Ethernet-tilkobling. Gjennom denne kan tredjepartsleverandører tilby tjenester som styring og overvåking samt rapportering av forbruk og kostnader. Dette er tjenester med ev. tilleggsutstyr som du må anskaffe selv. Nettselskapene kan ikke tilby slike tjenester.

Den fysiske HAN-pluggen leveres inkludert i alle strømmålere som er direkte målt (strømmåler for husholdninger og mindre næring med hovedsikring under 100 A).

Våre kunder kan bestille åpning av HAN-pluggen via Min Side. Vår kunder på Hvaler i forsyningsområde Fredrikstad har dessverre ikke denne muligheten siden disse målerne ikke har støtte for dette.

Det må beregnes behandlingstid på 1-2 uker, for åpning og lukking av HAN-porten.

Norgesnett kan av tekniske forhold ikke garantere at datastrømmen fra HAN-porten vil være uten avbrudd. Kunden selv er ansvarlig for at det tekniske utstyr som kobles til HAN-porten, kan fungere selv med avbrudd av HAN-data.

Norgesnett tar ikke ansvar for kostnader som følge av avbrudd i datastrømmen fra HAN-porten. Bruk av data fra HAN-porten skjer på kundens eget ansvar.

Datablad HAN modul