Image
Aktuelt

Trygg og økonomisk elbillading


Publisert: 25/08/2021

En trygg og økonomisk el-billading er viktigere og viktigere.

Alle elbiler i dag produseres med løsninger for smart lading. Det betyr at du selv kan styre når på døgnet du vil lade bilen. Det vil si at som elbileiere kan du lade når strømforbruket generelt er lavt, for eksempel om natten.

For å få til det bør du investere i en ordentlig ladeboks, som er den tryggeste formen for lading av elbilen.

Den klare anbefalingen fra DSB for hjemmelading er en Mode 3-ladestasjon med Type 2-kontakt. Dette er en fastmontert ladeboks på veggen som gir god sikkerhet, rask lading og stor fleksibilitet. Ladeboksen avbryter lading ved eventuelle feil, og sikrer deg mot overbelastning.

Hjemmeladestasjon er ikke bare en brannsikker løsning, men gir også flere muligheter – som hurtiglading og laststyring. Sistnevnte brukes blant annet for felles lading av elbiler i borettslag eller sameie der mange biler lader samtidig.

Husk at ladeboksen må monteres av en autorisert el-installatør, som du finner i Elvirksomhetsregisteret. Prisen for et komplett nytt ladeanlegg hjemme vil ligge mellom 10 og 20 000 kroner. Da får du en veggmontert ladeboks som kan brukes av alle nyere elbiler, og er innført som standard ladekontakt i EU.

 

Les mer elbil og lading her