Image
Aktuelt

Strømstøtte og støttesatser


Publisert: 09/11/2022

Strømstøtteordningen har vart i snart 1 år og vi får fortsatt mange henvendelser fra kundene våre rundt dette. Her er en kort oppsummering fra kundesenteret som beskriver de mest aktuelle temaene.

Hvordan fungerer strømstøtten?

Får du nettleie på din faktura hos din strømleverandør? Ja da blir strømstøtten fratrukket din totale strømfaktura.

Får du nettleiefakturaen rett fra oss? Da blir strømstøtten først fratrukket nettleien. Differansen utbetales eller innkreves.

Strømstøtten har to variabler:

  1.  Ditt forbruk
  2.  Støttesatsen

Hvordan blir støttesatsen beregnet? Støttesatsen regnes ut ifra gjennomsnittlig spotpris i ditt prisområde. Støttesatsen er ny hver måned og har variert fra 59 øre i februar til høyeste i september på 324 øre. I oktober var støttesatsen 69,58 øre. (Støttesatseksemplene gjelder prisområde NO1, Oslo). Støttesatsen er 90 % av differansen mellom 70 øre og gjennomsnittlig spotpris + mva. Støttesatsen gis til hver brukte kWh den aktuelle måneden med et makstak på 5000 kWh per måned.

Hva med min strømavtale? Det er ikke den personlige strømavtalen som ligger til grunn for støttesatsen. Støttesatsen skal reflektere den generelle strømprisen den aktuelle måneden. Dersom du har spørsmål vedrørende din egen strømavtale må du ta kontakt med din strømleverandør. Du kan sammenligne strømavtaler på forbrukerrådets side her.

Her er utviklingen av støttesatsene fra desember 2021 til oktober 2022. Det betyr at med et forbruk på 1000 kWh ville du fått 505,40 kr i strømstøtte i februar og 3247,70 kr i september.

 

Hva skjer når jeg bytter strømleverandør og hvordan påvirker dette strømstøtten?

Dersom du går fra en strømleverandør som fakturerer både strøm og nettleie til en som kun fakturer strøm, da vil du få en seperat faktura på nettleie fra oss fratrukket nettleien. Dersom strømstøtten er større enn nettleien vil du få et tilgodebeløp, dette kan du få utbetalt. Husk å oppdatere ditt kontonummer på MIN SIDE (Velg fanen bestille tjenester -> registrer kontonummer).

Dersom du går fra en strømleverandør som kun fakturer strøm til en som fakturerer både strøm og nettleie, vil det være den som står som fakturamottaker på faktureringstidspunktet som mottar nettleie fakturaen. Det vil si at har du byttet leverandør f.eks 1. november og vi faktuerer den 7. november vil fakturaen gå til din strømleverandør. Nettleie og strømstøtte vil derfor komme på den første fakturaen fra din nye strømleverandør.

Om du ønsker å lese mer om strømstøtteordningen kan lese mer på vår samleside her.