Image
Aktuelt

Spar strøm, bli med å sikre strømforsyningen!


Publisert: 06/01/2024

I disse kalde vinterdagene er det en økende belastning på strømnettet.

I disse kalde vinterdagene er det en økende belastning på strømnettet. Vi i Norgesnett oppfordrer alle våre kunder til å være bevisste og begrense strømforbruket der det er mulig. Ditt bidrag kan hjelpe oss å unngå strømbrudd og sikre stabil strømforsyning for alle.
Vi har nettopp hatt strømbrudd flere steder på Østlandet i dag som følge av overbelastning på strømnettet. Det jobbes med løse de ulike strømbruddene.
Her er noen tips for hvordan du kan redusere strømforbruket:

1. Lukk dørene til rom som ikke er i bruk: Dette vil bidra til å holde varmen i rommene som er i bruk, og redusere behovet for ekstra oppvarming.
2. Fyr med ved eller gass om du har mulighet: Ikke alle har denne muligheten, så dersom de som har mulighet til andre energikilder til oppvarming kan benytte dem, kan de som kun har elektrisitet holde varmen.
3. Unngå bruk av strømkrevende apparater på samme tid: Prøv å spre bruken av strømkrevende apparater som vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin utover dagen. Lad elbilen om natten når strømnettet er mindre belastet.
4. Senk innetemperaturen litt: En reduksjon på bare én grad kan redusere strømforbruket med opptil 5%.
5. Slå av apparater som ikke er i bruk: Husk å slå av lys i rom du ikke bruker, og unngå standby-modus på elektroniske apparater.
6. Dra for gardinene: Gardiner kan fungere som et ekstra isolasjonslag og bidra til å holde varmen inne.
Husk at hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell. La oss jobbe sammen for å sikre en stabil strømforsyning i denne kalde perioden.Takk for at du bidrar! ❄️