Image
Aktuelt

NorgesEnergi slutter med gjennomfakturering


Publisert: 18/05/2022

Er NorgesEnergi din strømleverandør? Da vil du fra 1. juni motta to separate fakturaer.

 

Hva vil det bety for deg?

De fleste strømleverandører har en gjennomfaktureringsavtale med nettselskapene. Denne avtalen gjør at det er strømleverandøren som sender deg en samlet faktura for strøm og nettleie. Når NorgesEnergi har sagt opp avtalen om gjennomfakturering vil det bety at du vil motta to fakturaer som skal betales separat til Norgesnett og til din strømleverandør.

Forskjellen på nettleie og strøm

Alle strømkunder i Norge betaler nettleie. Dette er et beløp som kommer i tillegg til det du betaler for ditt strømforbruk. Nettleie betaler du for at din netteier frakter strømmen du kjøper av din strømleverandør, hjem til boligen din.
Nettleien går blant annet til å dekke drift og vedlikehold av ledningsnettet i ditt område, samt offentlige avgifter. Du har ikke mulighet til å velge hvem du skal betale nettleie til, siden din netteier avgjøres av hvor i landet du bor.
Strøm kjøper du av en strømleverandør. Dette beløpet styres først og fremst av strømprisene, og av hvor mye strøm du bruker. Som forbruker står du fritt til å velge hvilken strømleverandør du vil ha.

Logg deg inn på Min Side – utbetaling av strømstøtte

På Min Side vil du finne alt om ditt kundeforhold blant annet forbruk og oversikt over dine nettleiefakturaer. Vi har mange kunder som får direkte faktura fra oss som skal ha utbetalt strømstøtte. Det oppstår et tilgodebeløp dersom strømstøtten er større enn nettleien. For at vi skal kunne betale ut dette må vi ha ditt kontonummer. Dette må registreres på Min side, under fanen “bestille tjenster” og “registrer kontonummer”. Dersom det oppstår et tilgodebeløp som følge av strømstøtteordningen vil dette automatisk utbetales på fakturaens forfallsdato.