Image
Aktuelt

Elsikkerhets-dagen 15. oktober!


Publisert: 13/10/2023

Når gjorde du egenkontroll av ditt anlegg sist?

I dagens samfunn spiller elektrisitet en sentral rolle i våre liv, fra elektriske kjøretøy til smarte hjem. Denne utviklingen har gjort hverdagen enklere og mer behagelig. Samtidig er det viktig å understreke betydningen av sikkerhet.

I år markerer vi for første gang Elsikkerhetsdagen i våre nettområder. Vi ønsker å øke bevisstheten rundt elsikkerhet og bidra til at våre kunder blir enda tryggere i egen bolig.

Elsikkerhetsdagen arrangeres den 15. oktober, og alle våre nettkunder vil bli invitert til å gjennomføre en digital kontroll av sitt elektriske anlegg. Dette er en unik mulighet for deg, ikke bare for å sikre ditt eget hjem. Ved å gjennomføre egenkontrollen deltar du også i trekningen av komfyrvakt eller elektrisk timer.

Elsikkerhet handler om sikkerhet knyttet til bruk av elektriske anlegg og elektrisk utstyr. Brann som følge av elektriske feil utgjør en alvorlig risiko, og nesten halvparten av alle boligbranner skyldes slike feil. Som eier og bruker av huset har du ansvaret for å sikre at strømbruk i boligen er trygg.

Vi tar sikte på å gjøre Elsikkerhetsdagen til en årlig hendelse for å øke bevisstheten rundt elsikkerhet i hjemmet. Selv om nettselskapene er pålagt å føre tilsyn i boliger, kan det gå opptil 20 år mellom hver kontroll. Det er mye som kan endre seg i løpet av 20 år, og derfor er det viktig å selv ta en årlig egenkontroll.

I våre nettområder har Norgesnett i år bistått med brannetterforskning av over 25 branner med elektrisk årsak. Det var nettopp en slik hendelse i en garasje på Lisleby i Fredrikstad, der et sykkelbatteri tok fyr. Dette minner oss om betydningen av å være bevisste på elsikkerhet i våre daglige liv.

Komfyrvakt er også en god investering. Brann- og redningsvesenet i Norge rykket ut til 3276 boligbranner i 2022, og hele 1494 av disse var branntilløp på komfyren, ifølge brannstatistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Målet vårt er at du skal bli enda tryggere i egen bolig. Den digitale egenkontrollen vi sender ut gir deg verktøyet du trenger, og det tar bare fem minutter å gjennomføre.

Trykk her for å delta i kontrollen.

 

Takk for din deltakelse, og ta vare på deg selv og dine kjære.